Van 1921 naar nu

Het is 1918. Grootschalige glastuinbouw bestaat nog niet in het Westland. De eerste innovatieve kwekers experimenteren met het telen van groenten en fruit in houten serres en onder ‘plat glas’. Het is 1918 als Cees Duijnisveld, grondlegger van Duijnisveld Kasconstructies, op het idee komt om een stalen kas te produceren. Hij vindt drie compagnons bereid om mee te doen. In 1921 gaat Cees Duijnisveld zelfstandig verder.

Het begin van Duijnisveld & zn b.v. is er. Hij is niet alleen fabrikant, maar heeft ook een eigen kwekerij. De eerste jaren ontwikkelt het bedrijf zich meer dan voorspoedig. Al in 1925 moet er een fabriek worden gebouwd om de activiteiten in goede banen te leiden. Het gebouw komt te staan aan het riviertje de ‘Gantel’ in Poeldijk. De toenemende activiteiten noodzaken Cees om in 1934 zijn kwekerij te beëindigen.

De oorlogsjaren zijn moeilijke jaren voor Duijnisveld. Na de oorlog zet hij het kassenbouwbedrijf voort met zoon Jan. Nog weer enkele jaren later treedt ook Aad, de broer van Jan, toe tot het bedrijf. In 1961 verhuist het bedrijf: nu naar de Monsterseweg, waar een compleet nieuwe fabriek wordt neergezet.

In 1986 wordt het bedrijf voortgezet door Hans en Con Duijnisveld. De nieuwe eigenaren brengen een andere visie mee. Het bedrijf verlegt het accent naar massaproductie. Het blijkt een goede zet te zijn: Duijnisveld, tegenwoordig onder de naam Duijnisveld Kasconstructies, maakt een forse groei door. Mede dankzij de gunstige conjunctuur weet het bedrijf zich te ontwikkelen tot een professionele en succesvolle toeleverancier van de internationale kassenbouw.

Hans Duijnisveld treedt in 2007 terug. De huidige directie van het bedrijf is een driemanschap, gevormd door Con en Paul Duijnisveld en Bart van Peppen.